Merhaba Melis,
Öncelikle tebrik ederim. Yazdığını paylaşmak, özellikle ilk defa yaptığında, gerçekten büyük bir cesaret ister. Çoğu kişi bu adımı atamadan, defterlerinde saklı kalmış onlarca yarım cümleyle hayatını geçirir. Sen ise o ilk eşiği çoktan geçmişsin. Bu çok değerli.
“Karakterler klişe olabilir” demişsin. İnan bana, klişe diye bir şey yoktur; önemli olan senin o klişeye ne kadar kendi ruhunu kattığın. Shakespeare’in bile hikâyeleri dönemin halk hikâyelerinden esinlidir. Ama onun kalemiyle yeniden doğdukları için hâlâ okunuyor. Wattpad’de başlayan pek çok yazar, kalıpların içine kendi sesini kattığı için fark yarattı. Sen de bunu yapabilirsin.
Okuyucuyu çekmek için tek bir formül yok. Benim kendi deneyimimden söyleyebileceğim:
• Ritim çok önemli. Bölümler ne çok uzun olmalı ne de bir çırpıda bitecek kadar kısa.
• Karakterlerin derinliği ise okurun seninle kalmasını sağlar. Okur, kahramanın attığı her adımda kendini biraz olsun bulmalı.
• Ve en önemlisi, samimiyet. Sen yazarken içten olursan, okur onu hisseder.
“Bir gün kitabımı basılı görmek istiyorum” demişsin. Ben de yıllar önce aynı hayali kuruyordum. İlk kitabım çıktığında elimde tuttuğum o sayfaların kokusunu hiç unutmam. Yol uzun ama inatla yürürsen vardığın yer çok tatmin edici olacak.
Yazmaya devam et. Yayımladığın her satır, seni hem yazara hem de kendine biraz daha yaklaştırır.